Pui zburati de carne
Pe an vindem între 300.000 – 350.000 de pui zburați. Pui de o zi și pui zburați (crescuți).
Puii zburati sunt puii crescuti de la ecloziune pana la varsta de 3 saptamani sau mai mult. Acestia sunt vanduti pentru a fi crescuti in continuare in conditii naturale, pentru a obtine asa numita gaina de casa.
- In cazul cresterii in sistem gospodaresc, deosebirile de performanta intre acesti pui sunt greu de remarcat, de aceea am tinut cont de puiul care este cel mai bine adaptat conditiilor din Romania si in special, cel mai recomandat pentru sistemul de crestere in gospodarie.
- Puiul de carme imbina in modul optim performantele extraordinare in crestere cu robustetea deosebita la conditiile bioclimatice si cele de crestere din Romania.
Puii de carne se recomanda a fi crescuti pana la varsta de 42 de zile, maxim doua luni, perioada in care sporurile de crestere sunt foarte bune si consumul de furaje este mic. Puii pot creste in greutate si in continuare dar consumul de furaj pentru un kg spor este mai mare.
La vârsta de 42 zile, puil de carne, poate realiza greutăţi corporale medii de 2847,6 g, la masculi şi de 2419,8 g la fernele.
Indicele de conversie, la aceeaşi vârstă, este de 1,70 la masculi şi de1,82 la femele. În cazul creşterii puilor nesexaţi, se pot obţine greutăţi corporale de 2633,7 g la vârsta de ~2 zile, cu un indice de conversie de 1,76. Acesti pui se mai remarcă şi printr-o viabilitate excelentă,dar şi prin aceea că nu necesită condiţii speciale de creştere, comparativ cu alţi pui hibrizi. În urma sacrificării puilor de carne se obţin carcase defoarte bună calitate, în condiţiile unui randament la sacrificare superior (78-80%).
Când vorbesc despre producţia de carne, crescătorii recunosc necesitatea unor pui specializaţi, de calitate, perfect adaptaţi creşterii în sistemul gospodăresc românesc. Astfel, dacă vă doriţi ca principalul beneficiu de pe urma creşterii păsărilor domestice să-l constituie o carne sănătoasă şi hrănitoare, e recomandat să vă procuraţi hibrizi specializaţi în acest sens.
Carnea de pui, consumată în cantităţi rezonabile, este responsabilă pentru variate efecte benefice asupra organismului, având în compoziţie aminoacizi esenţiali unei alimentaţii echilibrate. Datorită conţinutului bogat în proteine este recomandată pentru a dezvolta oase puternice. De asemenea, constituie o sursă însemnată de niacină (vitamina B3) care protejează organismul împotriva formelor de cancer.
O altă calitate a cărnii de pui este seleniul pe care îl conţine, element absolut necesar funcţionării tiroidei şi funcţiei imunitare. Vitamina B6 este un altă sursă de sănătate care se găseşte în carnea de pui, oferind protecţie împotriva afecţiunilor cardiovasculare şi o parte din energia atât de necesară funcţionării de zi cu zi a organismului.
Puii de carne comercializaţi în magazinele noastre sunt pui broiler dintre cei mai performanţi care există la momentul actual în Europa: Ross 308 (cel mai bine adaptat condiţiilor din România), Cobb 500, Hybro etc.Principalele caracteristici definitorii şi totodată calităţi ale acestora care îi recomandă? Pieptul mare şiviguros, picioarele puternice şi conversia excelentă a furajului vorbesc în sprijinul lor, demonstrându-le performanţele ce pot fi atinse dacă sunt trataţi conform cerinţelor proprii de creştere şi îngrjire.
Ross 308 este hibridul pe care îl avem cel mai des la vânzare, şi totodată, aşa cum am precizat mai sus, cel mai potrivit pentru condiţiile existente în România, întrucât îmbină în mod optim performanţele extraordinare în creştere cu robusteţea deosebită la condiţiile bioclimatice şi cele de creştere de pe teritoriul ţării noastre.
Să vorbim în cele ce urmează şi despre hrănirea puilor de carne. Un factor decisiv, care influenţează în mod direct dezvoltarea puilor şi ulterior a găinior adulte, îl reprezintă calitatea şi ingredientele furajului administrat acestora pe durata creşterii în gospodărie. Acest lucru va influenţa, prin consecinţă, şi producţia de carne în mod fundamental, motiv pentru care trebuie să se acorde atenţie acestui aspect, asigurându-vă că hrana hrana administrată păsărilor este corespunzătoare nevoilor şi cerinţelor nutriţionale specifice.
Parametrii de crestere:
perioada
|
temperatura
|
consum/greutate
|
1-7 zile
|
30-32C
|
0.150kg furaj/pui 115 g
|
8-14 zile
|
27-29C
|
0.450kg furaj/pui 300-400 g
|
15-21 zile
|
25-27C
|
0.950kg furaj/pui 600-700g
|
22-28 zile
|
23-25C
|
1.650kg furaj/pui 900-1100g
|
29-35 zile
|
21-23C
|
2.500kg furaj/pui 1300-1600g
|
Pentru comenzi va rugam sa ne contactati telefonic sau sa completati formularul de comanda.
Pentru informatii ne puteti contacta folosind datele de pe pagina de contact.